WEGO

Økologiske håndklæder og badehåndklæder
...fremstillet af certificeret, økologisk dyrket bomuld.

Disse økologiske håndklæder er fremstillet af certificeret økologisk bomuld. Det vil sige, bomuld dyrket uden brug af kemiske pesticider, herbicider og kunstig gødning.

Wego - way we go - håndklæderne er produceret under størst muligt hensyntagen til miljøet og er Vegan certificeret.

Foruden at bomulden er økologisk dyrket (organic), er hele fremstillingsprocessen underlagt strenge etiske og miljømæssige krav.

Håndklæderne er desuden indfarvet med fem forskellige, naturlige farver.

Håndklædernes enkle design, uden den traditionelle bort, gør håndklæderne velegnet til logo broderi. Et håndklæde uden bort giver stor frihed til at placere et broderi. Kun fantasien sætter grænsen...

Logo: Håndklæderne er velegnet til broderi.

Kvalitet: 100% økologisk dyrket bomuld

Vægt: 450 g/ m²

Størrelser:

50x100 cm
70x140 cm

Farver: > Se farvekortet og produktdata

 

   

Produktion af økologiske håndklæder

Alle vores håndklæder er som minimum Økotex certificeret. Vi fremstiller også økologiske håndklæder og håndklæder med GOTS certifikat.

Som udgangspunkt er det mildeste miljømærke indenfor fremstilling af tekstiler Økotex. Lidt skrappere er økologisk. Det går dog mest på dyrkningen af bomulden. Et GOTS certificeret håndklæde er fremstillet af økologisk dyrket bomuld samtidig med at der stilles miljømæssige krav til produktionen.

En vugge til grav filosofi.

Læs meget mere om fremstilling af miljøvenlige og certificerede håndklæder, badehåndklæder, badelagner og strandhåndklæder, herunder.

Hvad er forskellen på konventionel bomuld og økologisk bomuld?

Den største forskel mellem bomuld og økologisk bomuld er i dyrkning, høst og efterfølgende forarbejdning af fiberen. For at bomuld skal være økologisk, må bomuld kun dyrkes i kemisk ubehandlet jord og derefter gentages samme sted i yderligere tre år.

Hvad betyder økologisk bomuld egentlig?

Økologisk bomuld er bomuld dyrket uden brug af syntetiske kemiske pesticider, herbicider og gødning for at beskytte miljøet. I industrien og tekstilforarbejdningen bruges udtrykket økologisk.

Ved økologisk dyrkning af bomuld beskytter landmænd mod skadedyr med naturlig beskyttelse, befrugter det kun med naturlig kompost og fjerner ukrudt ved at luge, klippe eller plante flere forskellige afgrøder på samme tid. Økologisk bomuld høstes i hånden uden brug af industriel teknologi. Uden kemi finder yderligere bearbejdning af garnet og efterfølgende farvning af fiberen med naturlige stoffer sted.

Hvad er egenskaberne og hovedfordelene ved økologisk bomuld?

Økologisk bomuld har blødere fibre, der er mere åndbare, mere absorberende og blødere for huden. Fibrene har tætte “fnug”, fordi de ikke er blevet ødelagt af kemiske processer. Økologiske håndklæder er også velegnede til allergikere og børn med sart hud.

Selve farvningen er også miljøvenlig. Der anvendes ikke tungmetalfarvestoffer eller chloropløsningsmidler. Det er vigtigt at tilslutte et lukket vandkredsløb, således at farvestofferne ikke ledes ud i spildevand eller drikkekilder.

Vidste du, at...

Økologisk bomuld er blevet dyrket i århundreder, men det blev først formelt dyrket i Tyrkiet for første gang før i 1990? Det spredte sig derefter til Indien, som nu er den største avler af økologisk bomuld.

Ulemper ved økologisk bomuld?

Ulempen ved økologiske bomuldsprodukter er deres højere pris, som hænger sammen med de højere omkostninger til dyrkning og forarbejdning. Økologisk bomuld høstes i hånden, dyrkes på mindre arealer (lavere udbytte), og det resulterer i en højere indkøbspris.

Vores WEGO håndklæder

Vi besluttede også at følge vejen til miljøvenlig udvikling og inkluderede den organiske serie af WEGO håndklæder og badehåndklæder i vores sortiment. Denne serie understøtter filosofien om "kun at tage fra naturen absolut nødvendigt og ikke skade den". Vi producerer WEGO håndklæder i målene 50 × 100 cm og 70 × 140 cm og i en vægt på 450 g / m2. Vi valgte de fem mest almindelige nuancer i naturen i farver og opkaldte dem efter mineralerne.

WEGO-håndklædeserien har modtaget V-LABEL-certifikatet, der betegner veganske produkter på markedet. Det betyder, at naturen er blevet minimalt påvirket under dyrkning, høst, forarbejdning, produktion og distribution. Dyrene, der blev brugt til høstprocessen, blev godt behandlet, og det resulterende produkt blev ikke testet på dyrene.

Giver økologiske håndklæder mening i reklamebranchen?

Svaret er bestemt ja. Vi kan også levere økologiske håndklæder og badehåndklæder med dit logo, hvad enten det er i form af broderi eller en etiket. Ved at købe et håndklæde eller badehåndklæde lavet af økologisk bomuld med logo giver du også en gave, der giver mening.

Send os en uforpligtende forespørgsel:

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked